Лудогорец разби с 6:0 гостуващия Локомотив София в среща от 25-ия кръг на Първа лига и се утвърди на първото място в класирането. Хората на Георги Дерменджиев регистрираха седма поредна победа в шампионата, след като не оставиха никакви шансове на "столичните железничари".

Двубоят на стадион „Хювефарма Арена“ обаче ще бъде запомнен с ужасяващия кървав инцидент с вратаря на столичани Александър Любенов, който се случи в 47-ата минута на мача. Тогава Квадво Дуа беше изведен зад гърба на защитата на "железничарите", а стражът излезе, за да пресече подаването, но нападателят на Лудогорец  стигна първи до топката и бе повален. Главният съдия Георги Давидов веднага отсъди дузпа за разградчани. При ситуацията обаче се стигна до много неприятен сблъсък, при който Любенов получи тежък удар с коляно в главата и изпадна в безсъзнание.

Вратарят веднага получи лекарска помощ, включително и от доктора на Лудогорец, като се виждаше, че шурти кръв от главата на Любенов. Останаха съмнения, че той си е глътнал  и езика. Любенов дойде в съзнание и бе изнесен на носилка, за да бъде откаран в болница за по-обстойни изследвания.

Иначе мрежата на Локомотив София напълниха Квадво Дуа, който блесна с 2 гола и 2 асистенции, Ивайло Чочев, който заби дебютното си попадение с екипа на „орлите“, а по един гол добавиха Бърнард Текпетей, Руан Сека и Аслак Фон Витри.

След поредния си успех Лудогорец дръпна си 3 точки пред Черно море на върха. Разградчани са с 57 на своя актив. Локомотив София остава 12-ти с 25 пункта.

Разградчани доминираха тотално на терена на "Хювефарма Арена" и с лекота се наложиха над съперника. С два гола и две асистенции се отличи нападателят Квадво Дуа и определено се превърна в играч на мача.

Още не бе изминала втората минута, когато груба грешка в защита на Красимир Станоев позволи на Руан Круз да изведе Квадво Дуа сам срещу вратаря Любенов и нападателят на Лудогорец откри резултата.

В 38-а минута Ивайло Чочев отбеляза дебютния си гол за Лудогорец след асистенция на Дуа.

До почивката домакините направиха преднината си класическа след нова асистенция на Дуа и попадение на Бърнард Текпетей.

 Втората част започна отново с натиск на Лудогорец и в 47-а минута реферът Георги Давидов отсъди дузпа за нарушение на вратаря Александър Любенов срещу Квадво Дуа. При единоборството Дуа неволно удари в главата Любенов и стражът на Локомотив изглежда си глътна езика и за кратко загуби съзнание, а от главата му рукна кръв. След намесата на лекарските екипи вратарят бе изнесен на носилка и откаран в болница.

На мястото на Любенов влезе юношата на клуба Жарко Истатков, но той не успя да спаси удара от бялата точка на Квадво Дуа, който насочи топката в средата на вратата и покачи на 4:0.

В 57-а минута Руан Круз отблизо засече топката за пети път в мрежата на Локомотив.

Крайното 6:0 оформи десният бек Фон Витри, който в 88-а минута не остави шансове на младия вратар на гостите с диагонален удар по тревата от 20-ина метра.