Адвокатът по спортно право Георги Градев, който беше сред кандидатите за президент на БФС, прогнозира, че до една година ще има нов извънреден конгрес.

В петък Георги Иванов-Гонзо беше избран за шеф на футбола ни, след като изпревари Димитър Бербатов. Градев беше част от екипа на бившия нападател на Манчестър Юнайтед, но впоследствие издигна своя кандидатура.

В поста си той обяснява и защо е направил това. "В екипа имаше слаби звена, за които сигнализирах многократно, но не ми обърнаха внимание", пише той с ясен намек, че е искал Стилиян Петров да стане водеща фигура вместо Бербатов.

Градев също така призова Гонзо да се срещне с Бербатов, Стенли и Мартин Петров и да се опита да ги накара да започнат работа в БФС.

Ето какво пише той без редакторска намеса:  

"Скъпи приятели,

През далечната 2008 години започнах битка за промяна в ръководството на Български футболен съюз. Дадох десетки пресконференции и интервюта и написах стотици постове в социалните мрежи, които не дадоха резултат. Бях хулен, обиждан, заплашван и съден. Въпреки тези несгоди и неуспехи, никога не се отказах за разлика от някои други, които преминаха в „обществен съвет“ срещу 1000 лв. на заседание.

Преди 2,5 години намерих съмишленици в лицето на „трите коня“. За съжаление, много от моите съвети не бяха чути или възприети, а безспорно печелившото решение за „размяна“ на водещата фигура в екипа беше наречено „опит за разделение“. В екипа имаше слаби звена, за които сигнализирах многократно, но не ми обърнаха внимание. Това ме принуди да напусна. Резултатът беше предизвестен.

Очевидно няма да има бърза промяна в БФС. Избраният Изпълнителен комитет (с малки изключения) е нареден от статуквото и некомпетентен, което е сигурна гаранция за провал. Говорих с Георги Иванов – Гонзо след конгреса и вярвам в неговото желание за промяна и добри намерения. Но как да настъпи промяна с тези хора в Изпълнителния комитет? Това е абсолютно невъзможно! Освен това мнението на феновете отново се игнорира, което е огромна грешка.

Призовавам Георги Иванов – Гонзо незабавно да се срещне с Димитър Бербатов, Стилиян Петров и Мартин Петров и да намери начин да ги включи в управлението на българския футбол. В противен случай, нов извънреден конгрес на БФС в рамките на една година е неизбежен.

Моята мисия да изгоня Борислав Михайлов от БФС е изпълнена.

Бог да пази българския футбол", пише Градев.

Снимка: Lap.bg