Новият президент на БФС ще бъде Георги Иванов - Гонзо. Той беше избран безапелационно още след първия тур на гласуването по време на извънредния Конгрес. Делегатите дадоха своя вот в продължение на около два часа.

Победителят получи 235 от гласовете на делегатите.  Гонзо се нуждаеше от минимум 235 гласа.

Неговият подгласник стана считаният за фаворит Димитър Бербатов. Той получи едва 181 гласа. Така Бербатов, който водеше 3-годишна битка за поста, отново не успя да застане начело на българския футбол, като този път не съумя да стигне поне и до балотаж.

Преброяването на гласовете на делегатите показа, че Иванов печели в три от областите – Пловдив, Велико Търново и Варна. Бербатов спечели битката в софийската.

Гласуването за избор на нов президент на Българския футболен съюз приключи около два часа след началото му.

Иванов и в момента е на работа в БФС, където заема позицията технически директор и отговорник за националните отбори. Той получава мандат до 2028-а година.

Третото място е за Михаил Касабов с 35 гласа. Георги Градев е 4-и в изборите с 6, следват  Петьо Костадинов и Георги Захариев с по 4, а Манол Иванов е с 1 глас.

469 делегати бяха регистрирани тази сутрин, от които 469 са упражнили правото си на глас, след един от делегатите, на когото му прилоша, се върна и упражни правото си на глас. Това означаваше, че точно 235 гласа, колкото получи и Иванов са нужни за успех на първи тур.