Националният отбор на България започна подготовка за международния приятелски турнир FIFA Series в Баку. На 22 март селекцията на Илиан Илиев се изправя срещу Танзания, а 3 дни по-късно е мачът с домакините от Азербайджан.

Това е първи лагер на тима, воден от Илиан Илиев, за новата календарна година. Общо четири проверки ще изиграят лъвовете през март и юни. Цялата група вече е на базата в Бояна, а както е известно Иван Турицов беше освободен заради травма в крака. Мястото му беше заето от Андрей Йорданов от Пирин (Благоевград).

"Лъвовете" днес ще присъстват на церемонията по връчването на наградите от анкетата Футболист на годината за 2023-а година, а утре от 13:30 часа пътуват за Азербайджан.

Турнирът FIFA Series е нов проект на ФИФА и България е участник в пилотното му издание. Идеята е отбори от различни континенти, които нямат запълнен календар, да се срещат в такива своеобразни мини-състезанияот по два мача на отбор. Идеята е реакция на ФИФА на турнира на УЕФА Лига на Нациите и предстои да бъде разработван в течение на времето.

През този прозорец за националните отбори ФИФА създаде пет такива – два в Азия, два в Африка и един в Европа.