Най-опитният български треньор Георги Дерменджиев, който се върна през есента за трети път в Лудогорец, получи наградата за втори най-добър треньор в България през 2023-а година. Дерменджиев през 2023-а година не спечели никакъв трофей, но наследи Ивайло Петев при шампионите и успя да ги класира в елиминациите на Лигата на Конференциите.

В треньорския профил на анкетата Футболист на годината Дерменджиев събра 85 точки и изпревари с пет 3-ия Ивайло Петев. Попитан дали е доволен от 2-ото място, той каза: "Разбира се, че съм доволен. За мене е чест и не е шаблон. Аз благодарих и на семейството, и на играчите. А също така и на клуба, че ми гласува това доверие. Искам да говоря само позитивно. Искам да пожелая успех на националния отбор и на новото ръководство на БФС. Трябва да знаем какво поколение имаме и какво трябва да очакваме. Просто трябва да си подкрепяме футболистите.

Надявам се, че в следващите години индивидуалните награди по постове от първенството ще бъдат за български футболисти, след като сега всички бяха за легионери".