Селекционерът на България Илиан Илиев говори пред медиите преди заминаването на отбора за Азербайджан, където тимът ни ще участва в международния турнир FIFA Series в Баку. Там националите ще се изправят срещу Танзания и Азербайджан.

„Играем с Азербайджан, който е горе-долу на нашето ниво. Танзания участваше на Купата на Африка. Илюзията, че ще играем със слаби отбори, е далеч от истината. За нас всеки мач е тест да тръгнем нагоре".

"В предните два мача имахме моменти, в които стояхме добре на терена. Искам тези моменти да станат по-дълги. Ще изисквам концентрация при статичните положения. Ще покажем кадри на момчетата от мачовете на Танзания в Купата на Африка. При Азербайджан има смяна на треньора".

"Надявам се да няма големи промени, за да не ни изненадат. Готвим се за Лига на нациите, където отборите са теоретично на едно ниво. Юни ще срещнем отбори срещу теоретично по-силни отбори, които са на Световно първенство".

"Имахме предложения и от много силни отбори. На този етап е добре да играем с отбори на нашето ниво. Смятам, че контролите са добри, колкото и екзотични да изглеждат на някого“, заяви Илиев.