Проект за нов стадион и тренировъчен комплекс в местността „Лагера“ ще обсъдят и гласуват общинските съветници в Русе на предстоящото си заседание на 28 март. Той е по предложение на кмета Пенчо Милков.

Това е отговор на официалното писмо на сдружение Футболен клуб Дунав, което заявява желание за проучване с цел последваща инвестиция в два общински имота в местността „Лагера“, споделят от общината.

Единият е с площ малко над 37 декара, а другият – близо 155 декара, съответно трета и четвърта категория земеделски неполивни земи. Предложението на кмета е двата парцела да се включат в годишната програма за разпореждане с общински имоти.

Това е първа официална крачка към осъществяване на намерението на сдружение Футболен клуб Дунав да изгради модерна база. Проектът предвижда стадион с електрическо осветление за около 10 000 зрители, на който драконите да играят мачовете си, възстановителна база и тренировъчни игрища.

Според информация на в. „Утро“, вече има и мултимедийна визуализация как точно ще изглежда стадионът с терените до него. Тя обаче ще бъде оповестена публично на следващ етап.

В момента има два стадиона, които се ползват от драконите – Градския, на който в момента тима играе домакинските си срещи във Втора лига и „Дунав“, където рита дубъла.