Бившият футболист на ЦСКА и Левски - Мартин Горанов, изрази любопитно мнение за новоизбрания президент на БФС – Георги Иванов – Гонзо.

„С Гонзо играхме в Левски. Познавам го отлично и сме в много добри отношения. Той беше много добър футболист. Аз му се обадих да го поздравя. Убеден съм, че ако някой си мисли, че той ще бъде кукла на конци и ще го води за носа, сериозно се е объркал и е сбъркал човека. Гонзо е мъжкар и ако реши да си отстоява мнението, няма кой да му повлияе. Хареса ми това, което чух от него, а именно, че иска да вижда умни и интелигентни футболисти, които да знаят как да се хранят, как да се държат в обществото...

А за да ги произвеждаме трябват бази, квалифицирани треньори. Трагедията сега е огромна. Дори в ЦСКА положението е покъртително. Те мъчат децата. И проблемът не е, че тренират на изкуствен терен, проблемът е, че този изкуствен терен е пародия. Единственото що-годе сносно изкуствено игрище е на базата на националните отбори, но и то започна да се амортизира. И после искаме да имаме национален отбор. Как без бази и с постоянен внос на чужденци? И всички се правят, че не го виждат това. Защо? Защото гледат да върви бизнесът - ден да мине, друг да дойде.

Но тук е ролята на БФС и се надявам да си влязат в нея, за да започнат да обслужват интересите на България. Европейския съюз и подобни неща са само оправдание. Инструменти има. Примерът с Унгария е показателен. БФС може да налага ограничения, може да изисква", заяви Горанов в интервю пред „Тема Спорт“.