Ботев (Враца) победи гостуващия Хебър (Пазарджик) с 3:2 в двубой от 26-ия кръг на efbet Лига.

Клери Сербер даде аванс на домакините в 16-ата минута, а Браян Переа вкара две дузпи в началото на второто полувреме и в добавеното време на мача. За Хебър точни бяха Стефан Цонков в 69-ата и Красиан Колев в 96-ата минута.

Така играчите на Христо Янев прекъснаха серията си от седем поредни мача без победа в елита.

В класирането отборът от Пазарджик е на 12-о място с 27 точки актив, а Ботев Враца постигна едва пети успех от началото на кампанията и е на предпоследната 15-а позиция със 17 точки.

Домакините откриха резултата още в 16-ата минута чрез Клери Сербер. Мартин Смоленски центрира в наказателното поле на Хебър, а топката рикошира в крака на Жоао Сеско, а най-добре в ситуацията се ориентира Сербер, който с глава я вкара във вратата на Петър Дебърлиев.

Три минути по-късно Ботев (Враца) организира бърза контраатака. Ласана Н'Диайе получи добър пас, но реши да стреля от средна дистанция и топката премина встрани от левия страничен стълб.

В края на полувремето гостите упражниха натиск, но Ангел Бастунов на два пъти и Атанас Кабов не успяха при опитите се да изравнят резултата.

Малко след подновяването на играта Ласана Н'Диайе премина през двама футболисти на гостите и оставаше на чиста позиция, но беше съборен в наказателното поле от Стефан Цонков. Главният съдия Васимир Ел-Хатиб отсъди дузпа, която Браян Переа реализира и направи 2:0.

В 69-ата минута футболистите на Любослав Пенев върнаха едно попадение. След центриране от ъглов удар Стефан Цонков засече топката с глава и намали резултата.

В началото на добавените пет минути домакините вкараха още един гол. Мартин Михайлов фаулира Даниел Генов в наказателното поле, а съдията отсъди втора дузпа за Ботев. Зад топката отново застана Браян Переа, който не сгреши и направи 3:1.

Няколко секунди по-късно Хебър върна още едно попадение. Красиан Колев стреля от пряк свободен удар и след отлично изпълнение фиксира крайното 3:2.

В следващия кръг от Първа лига Хебър ще гостува на Крумовград на 3 април, а Ботев (Враца) ще играе срещу ЦСКА 1948 ден по-късно.