С два мача в неделя, 31 март, ще приключи 26-ият кръг в Първа лига. От 16:30 часа Ботев Пд посреща Черно море на стадион „Христо Ботев“, а от 19:00 ЦСКА 1948 е домакин на Берое в Бистрица.

„Червените“ продължават да са в битка за място в топ 6, като заемат точно шестата позиция с 37 точки, една повече от Арда и Крумовград, които обаче са и с два мача повече от столичани. Възпитаниците на Николай Панайотов нямат успех през пролетта, като след равенствата с Етър и Славия отстъпиха последователно на Лудогорец, ЦСКА и Черно море. Срещу себе си ЦСКА 1948 ще има един отбор на Берое, който е в добро състояние, след като взе четири точки от последните си два мача с Черно море и Ботев Враца. Старозагорци допуснаха късен изравнителен гол срещу врачани, а в таблицата са на десето място с 29 пункта.

По-рано през деня, Черно море на Илиан Илиев има тежка визита на „Колежа“. „Моряците“ нямат точка при гостуванията си от началото на пролетния полусезон, губейки от Лудогорец и Берое. Отборът на националния селекционер няма право на грешка, ако не иска да изостане допълнително от лидера в класирането Лудогорец, който е с шест пункта повече, при равен брой мачове. Ботев е девети с 33 пункта и ще търси точки в опит да се доближи до топ 6. Играчите на Душан Керкез обаче нямат победа в последните си три шампионатни двубоя – равенство със Славия, и загуби от Лудогорец и ЦСКА.

Пълна програма за 26-ия кръг в Първа лига:

Петък, 29 март

Пирин Благоевград – Етър 2:1

Арда – Крумовград 1:1

Левски – Славия 2:0

Събота, 30 март

Ботев Враца – Хебър 3:2

Локомотив Пд – Лудогорец 1:2

Локомотив София – ЦСКА 0:1

Неделя, 31 март

16:30, Ботев Пд – Черно море

19:00, ЦСКА 1948 – Берое.