ЦСКА организира търг за някои от най-символичните предмети, помещавали се на стадион “Българска армия”.

"Оценявайки сантименталната им стойност за стотици фенове, решихме да дадем възможност на привържениците да запазят в домовете си парченце от историята на това уникално по свой си начин и за всички ни съоръжение", се казва в съобщението на клуба.

 Наддаването ще се провежда в специално направената за повода група.

 "Друга част от инвентара на стадиона ще бъде вградена в новото съоръжение, така че поколенията напред да имат възможността да помнят своите минало и история, за да гледат по-уверено и смело към своето бъдеще.

Събраните средства от търга ще бъдат изразходвани за целите на детско-юношеската школа на ЦСКА. Извън търга, за масова продажба ще бъдат пуснати и разнообразни сувенири, които да красят всеки “армейски” дом", заявиха още от ЦСКА.

Ето го цялото съобщение на ЦСКА по повод търга:

„Оценявайки сантименталната стойност на множество предмети, част от стадион „Българска армия“, решихме да дадем възможност на привържениците да запазят в домовете си парченце от историята на това уникално по свой си начин и за всички ни съоръжение.

Друга част от инвентара на стадиона ще бъде вградена в новото съоръжение, така че поколенията напред да имат възможността да помнят своите минало и история, за да гледат по-уверено и смело към своето бъдеще.

Събраните средства от търга ще бъдат изразходвани за целите на детско-юношеската школа на ЦСКА. Извън търга, за масова продажба ще бъдат пуснати и разнообразни сувенири, които да красят всеки “армейски” дом.

НАДДАВАНЕТО ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ В СПЕЦИАЛНО СЪЗДАДЕНА ЗА ПОВОДА ФЕЙСБУК ГРУПА:

https://www.facebook.com/groups/1420581201916521

Артикули, които ще бъдат пуснати на търг:

Емблемата от централния вход на ст. „Българска армия“

Голям надпис „Сектор А“ и съотвените блокове (общо 4)

Голям надпис „Сектор В“ и съответните блокове (1)

Голям надпис „Сектор Г“ и съотвените блокове (1)

Малък надпис „Блок 1, Ложа 3

Малък надпис „Сектор А, Блок 5“

Малък надпис „Сектор Б, Блок 12“

Малък надпис „Сектор Б, Блок 18“

Надписът от топката „60 г. ПФК ЦСКА“

Часовникът от съблекалнята отброил минутите от шампионската титла през 2005 г. под ръководството на Миодрга Йешич до днес

Седалките от съблекалнята, на които са седели легендарни футболисти на ЦСКА (1 петица, 1 тройка, 1 двойка)

Легендарни снимки от тунела на стадиона (общо 4)

Надпис “Това е Армията” (общо 2)

Парче от легендарното табло на ЦСКА, изобразило резулати, с които ще се гордеем винаги (общо 10)

Знаменцата от корнера (общо 2)

Седалката на старши треньора на ЦСКА от скамейката

Седалките от VIP-a, на които винаги своите места заемаха Георги Велинов, Петър Жеков, Димитър Пенев, Димитър Якимов, Христо Стоичков (общо 5)

Правила на търга: всеки ден в 16:00 ч. ще пускаме за наддаване по два артикула. Наддаването за всеки от тях ще продължи до 20:00 ч. два дни по-късно. Веднага след края на наддаването ще бъде ясен и победителят, с когото ще се свързваме допълнително за разяснения. При невъзможност за връзка с него в рамките на 48 ч. след края на търга, автоматично се приема, че победител е поставилият втората най-висока цена. Предметите, които са повече от 1 брой, ще бъдат пускани на търг в различни дни.“