Емисар от Швейцария бе на трибуните на националния стадион „Васил Левски“ за вчерашното дерби между Левски и ЦСКА, твърди „Тема Спорт“.

Защитаващият титлата си лидер в местното първенство Йънг Бойс изпрати съгледвач, който наблюдава на живо изявите на Джонатан Линдсет. Плеймейкърът на армейците се намира в отлична форма, като затвърди тези впечатления и с представянето си срещу сините.

Той се отчете с два гола и три асистенции в последните 5 двубоя на тима и е привлякъл интереса на чуждестранни клубове към себе си. Норвежецът е и голмайстор на тима със 7 попадения в шампионата, колкото има и Дюкенс Назон, който през зимата бе продаден на турския Кайзериспор.

Линдсет пристигна в Борисовата градина през лятото на 2022 година и кара втората си кампания в ЦСКА. Армейците платиха за правата му около половин милион евро на Сарпсборг.

Скаутът на Йънг Бойс се запозна отблизо и с качествата на нападателите на двата тима Матиас Фаетон и Рикардиньо.

Швейцарците разглеждат опции за атаката си, тъй като почти сигурно през лятото ще се разделят с една от звездите си Жоел Монтейро. Португалецът отбеляза 9 попадения в 28 мача в първенството през тази кампания.