Голямата легенда на германския футбол Карл-Хайнц Румениге си припомни полуфиналите за КЕШ между Байерн (Мюнхен) и ЦСКА през 1982 г.

Двукратният носител на "Златната топка" даде интервю на "Алианц Арена" за канала в YouTube на пловдивския журналист Станимир Симеонов.

"Имам много мачове срещу българския национален отбор. В първия ми мач срещу България победихме, аз направих гол и асистенция. След това играхме в Дюселдорф квалификация за световно първенство - победихме с 4:1. Отново се отличих с два гола и асистенция.

Играхме срещу най-добрия български отбор в онзи момент ЦСКА - страхотен отбор! Играхме полуфинал за КЕШ. До 18-ата минута резултатът беше 3:0 за ЦСКА и аз си помислих, че съм в някакъв кошмар. За щастие срещата завърши само 4:3 за ЦСКА. На реванша в Мюнхен играхме много добре и спечелихме с 4:0. Два гола вкарах аз, а другите отбеляза Паул Брайтнер. Получихме прозвището Брайтниге и благодарение на този мач се класирахме за финала. За съжаление, там загубихме от Астън Вила.

Имам един много добър приятел в България - Михаил Касабов. Познавам го от 18-годишен. Той беше нашият преводач в София при гостуването ни с Байерн. Имаме вече 50-годишно приятелство с него. Той винаги ми дава българско вино и аз трябва да кажа, че то е просто прекрасно. Връзката ми с България е много силна, организирали сме заедно лагери на националния отбор в Германия. Ценя българския национален отбор и всеки един от българските клубове. През 1994 г. бях на стадиона в Щатите като зрител и видях колко добре играят българите - заслужено ни победиха и се класираха на полуфиналите", заяви Кале Румениге в цитираното от „Webcafe“ интервю.