ЦСКА планира да се подсили с фланговия футболист на Пирин Благоевград Андрей Йорданов, твърди „Блиц“.

22-годишният ляв бек, който може да играе и по крилото, отдавна е в плановете на родния си клуб. Андрей Йорданов е юноша на ЦСКА и във вените му тече армейска кръв. Талантът е племенник на бившия нападател на червените Евгени Йорданов. Андрей ще се присъедини към ЦСКА от лятото, а договорът му ще бъде за срок от 3 години.

Така червените ще продължат политиката с налагането на все повече българи. ЦСКА очаква да се подсили и с друг от младоците от Пирин – Иван Тасев.

Армейците разчитат много и на контузения в момента Мартин Стойчев, а на капитана на младежкия ни национален отбор Християн Петров и на Станислав Шoпов също се възлагат големи очаквания. От следващия сезон младата вълна в ЦСКА ще се задълбочи още повече.

Новият треньор Стамен Белчев също много е харесал Андрей Йорданов и е убеден, че той може да даде доста на любимия си клуб.

Този сезон левият бек има 19 мача и 2 гола за Пирин в първенството. Със силните си изяви Андрей Йорданов си заслужи и първа повиквателна за националния отбор, след като Илиан Илиев го включи в разширения си списък за мачовете с Танзания (1:0) и Азербайджан (1:1).

Oсвен за Пирин и родния си ЦСКА (1 официален мач в първенството през 2019 г.), бранителят е играл още за дубъла на армейците, ЦСКА 1948 Литекс, Царско село и Крумовград.