Няма вариант новият стадион на ЦСКА да не бъде построен. Това категорично заяви един от представителите на фирмата за събаряне, разрушаване и демонтаж на сгради Roster Даниел Димов, предаде БГНЕС.

Димов говори пред журналистите в медийния ден на стадион „Българска армия“, в който бе показано началото на събарянето на козирката на сектор А, а на стадиона бяха още изпълнителните директори на "червените" Филип Филипов и Стоян Орманджиев.

„Мисля, че демонтажът ще приключи малко по-рано – два месеца, не три. Работим по избора на изпълнител, такъв стадион не е строен в последните 40 години. Няма вариант стадионът да не бъде строен, всичко е в ход, похарчили сме маса пари. Процесът е необратим. Всеки ден има оперативки. Просто това е дълъг процес, до най-малкия детайл се влиза."

"Демонтажът струва малко над 1 млн. В момента се обсъждат детайли, това е единственото, което може да се промени. Съгласуваме всичко с различни лица, с хора от спортно-техническото ръководство".

"Основните неща са съгласувани с УЕФА. Някой път има тропане по масата, спорове, но важното е, че нещата се случват. Проектът е много мащабен, но ще стигнем до едно мнение и решение“, каза Димов по отношение на демонтажа и новото съоръжение, уверявайки, че ЦСКА ще има нов стадион".

Друг от представителите на фирмата Николай Николов даде подробности за разрушителната машина, която успяха да заснемат медиите, казвайки, че такава има само на още три места – в Австралия, Канада и две в Германия. „Имахте възможност да заснемете една уникална разрушителна машина – Австралия, Канада, две в Германия. Възможност за работа на 38 м. Пред вас показахме как сме избрали метода на разрушаване – водещата причина е безопасността на хората, персонала и най-малко въздействие върху околната среда. Демонтажът протича контролирано“.