Ботев (Пд) вече работи по селекцията си за лятото "Жълто-черните" са се прицелили към централния нападател Филип Чуич. 21-годишният таран е собственост на Хайдук (Сплит), но след края на сезона договорът му изтича и той ще може да дойде на "Колежа" като свободен агент.

Младежкият национал на Босна и Херцеговина не иска да поднови договора си и желае да опита ново предизвикателство. Той има 4 двубоя в първенстово за хърватския гранд, в които е отбелязал 1 гол. През миналата година пък е пратен под наем в словенския Радомлие, пише "Тема Спорт".

Чуич е роден в Сплит, но израства в Долни Бришник - Босна и Херцеговина, като има двойно гражданство. Нападателят преминава през школите на Томислав, Дугополе, а след това и в тази на Хайдук. С хърватския гранд прави и професионалния си дебют и избира да представлява Босна.

"Канарчетата" имат нужда от подсилване на върха на атаката, тъй като Георги Николов ще бъде аут до края на годината и се очаква да се завърне в игра в началото на втория полусезон. В момента треньорът Душан Керкез залага на Мохамед Брахими в ролята на централен нападател, като разполага и с Мартин Секулич. Хърватинът има на сметката си 9 попадения във всички турнири през сезона, но така и не успява да си спечели доверието на наставника.