Не са регистрирани напрежение и по-сериозни инциденти по време на днешната футболна среща между отборите на ЦСКА и Левски. Задържаните са общо 35 души за носене на забранени предмети, маски, пиротехника, както и за притежание на наркотици, съобщиха от СДВР.

На изградените в района на стадиона контролно-пропускателни пунктове са задържани общо 32-ма души, от които 16 за носене на забранени вещи и предмети, 12 - носещи маски, и по двама - за пиротехника и за притежание на наркотични вещества. Други трима са засечени с дрога и отведени в ареста при проверки в града, преди началото на мача.

При щателна инспекция на трибуните, преди настаняване на публиката, бяха открити две самоделни пиратки с дистанционно управление, които изпратеният на място сапьорски екип обезвреди.

От СДВР изказват благодарност към феновете, които спазиха уговорките и поетите ангажименти да не използват пиротехнически изделия по време на футболната среща.

БТА припомня, че при предходната футболна среща между двата отбора бяха задържани 28 души - осем за притежание на наркотици, на шестима е наложена забрана да посещават спортни мероприятия в период на една година и глоба от 1000 лв. Седем лица са малолетни извършители на противообществени прояви. Останалите преписки са докладвани на Софийски районен съд и се очакват решения.