Дисциплинарната комисия към БФС обяви наказанията след изиграните пред уикенда мачове в родната Първа лига. Стана ясно и наказанието на нападателя на ЦСКА Фернандо Каранга, за когото по-рано днес от Левски избухнаха с остра позиция, претендирайки за по-тежка санкция за бразилеца.

Причините за искането на „сините“ бяха основно две загубата с 1:3 във Вечното дерби. Бразилският голмайстор отправи агресивен жест към публиката на "сините" след третия гол в полза на "червените", а след мача публикува обидно съобщение в социалните мрежи.

От „Герена“ се надяваха, че Каранга ще изгърми с до 3 мача лишаване от състезателни права и още отнесе глоба общо до 7000 лева.

В крайна сметка обаче от Дисципа наказаха нападателя на „червените“ само за 1 мач за натрупани 5 жълти картона. Той отнася финансова санкция в размер на 1250 лв.

Това означава, че Каранга ще пропусне само реванша от полуфиналите в турнира за Купата на България срещу Ботев Пловдив. Двубоят на стадион „Христо Ботев“ е в сряда. След този мач кариоката отново ще е на линия.

Ето го официалното решение на ДК към БФС:

Луис Фернандо Да Силва Монте - ПФК ЦСКА София - 1 мач, 1250 лв.