Ботев Пловдив напира сериозно за млади и много талантливи български футболисти, които да обиграва в дубъла си. Както е известно, “канарчетата” връщат втория си тим във Втора лига от следващия сезон.

От спортно-техническото ръководство на “жълто-черните” са хвърлили око на десетина момчета, родени между 2003 и 2006 година, и даже са готови да плащат компенсации за някои от тях, за да ги имат в редиците си. Всички млади момчета от втория ешелон под 21 години са в полезрението им. Скаутското звено вече е изготвило списък.

Двама от талантите, които са били набелязани, са дясното крило на Спартак Плевен Христиан Петков и фланговият нападател на Септември София Борислав Маринов, пише „Тема Спорт“.

Петков има 19 мача, 7 гола и 3 асистенции през сезона. 21-годишният футболист дойде в Спартак (Плевен) от Вихър (Славяново), а преди това бе в Ботев (Враца) и Пирин (Благоевград).

19-годишният юношески национал Борислав Маринов записа 29 мача, 8 гола и 3 асистенции през кампанията. Малко е вероятно той да отиде в Ботев, ако Септември се завърне в елита, но въпреки това двата клуба ще преговарят.

“Канарчетата” гледат и няколко български играчи за първия си състав. При евентуално участие в евротурнирите” жълто-черните” трябва да имат и листа Б от родни състезатели и такива от школата.