Пирин и Хебър Пз завършиха 0:0 в оспорван мач от 34-ия кръг на Първа лига от плейофите в Групата на изпадащите. Двата тима не успяха да се победят в Благоевград, но в по-неблагоприятна позиция с оглед на класирането остана отборът от Пазарджик, воден от Любослав Пенев.

„Гробарите“ на Ел Голеадор в момента са 14-ти с 31 точки, което кръг преди края означава участие в бараж са оставане в родния елит. Пирин Бл е 13-ти с 32 точки. Ботев Враца, който заема 15-ата позиция е с 30 пункта.

На практика един от тези 3 клуба ще си осигури спасяване след предстоящия последен кръг. В него Хебър ще приеме Етър ВТ, Локо Сф е домакин на Пирин Бл, а Ботев Враца ще приеме Берое.

Като цяло гостите от Пазарджик могат да съжаляват повече за пропуснатия шанс да спечелят. Благоевградчани не отправиха нито един точен удар към вратата на съперника. Стражът на „орлетата“ пък Максим Ковальов спаси своите на няколко пъти, като върхът на изявите му бе в 78-ата минута, когато със сетни усилия отбор шут на Атанас Кабов в напречната греда.

Двубоят започна с малко по-настъпателна игра на Хебър Пз.След близо 18 минути игра Йоан Н'зи напредна и стреля, но вратарят Максим Ковальов изби топката без особени проблеми.

До края на първата част двата отбора продължиха да действат предпазливо и не се стигна до никакви други възможности за гол.

В 58-ата минута Йоан Н'зи отново опита да застраши вратата, пазена от Ковальов. Този път той изпробва късмета си от границата на наказателното поле, след като топката му беше заложена от Николас Пенев, но вратарят на домакините хвана топката.

Три минути по-късно гостите от Пазарджик организираха още една опасна атака. Н'зи подаде за Шейх Диаманка в наказателното поле. Той се обърна и отправи плътен удар, който премина покрай лявата греда.

В 78-ата минута опасен удар на Атанас Кабов се отби в гредата на вратата на Пирин след блестяща намеса на украинския вратар Максим Ковальов.

Пирин Бл - Хебър Пз  

Пирин Бл: Максим Ковальов, Айуб Абу (70-Аймен Суда), Александър Дюлгеров, Николай Бодуров, Моду Диане (62-Христо Попадийн), Андрей Йорданов, Арно Лузайадио, Асен Дончев (70-Данило Полонски), Венцислав Бенгюзов (90-Евгени Георгиев), Иван Тасев, Станислав Костов (46-Юго Комано)

Хебър Пз: Петър Дебърлиев, Лазар Марин, Жоао Сеско, Архан Исуф, Николай Николаев (46-Божидар Пенчев), Йоан Н'зи, Георги Каракашев, Стилиян Тисовски, Марк-Емилио Папазов (74-Олексий Збун), Шейх Диаманка, Николас Пенев (73-Атанас Кабов)

Жълти картони: Евгени Георгиев (Пирин), Георги Каракашев, Олексий Збун, Шейх Диаманка, Божидар Пенчев (Хебър)

Главен съдия: Ивайло Стоянов

Стадион "Христо Ботев", Благоевград