Българското съдийство получи поредно международно признание, след като двама наши съдии бяха избрани да ръководят мачове на Европейското първенство по мини футбол в Сараево, Босна и Херцеговина.

Антонио Антов от Кюстендил и Денислав Кирилов от Перник са сред избраните 15 рефери, които ще ръководят двубоите на този престижен форум. Това е огромно постижение както за тях самите, така и за българския мини футбол като цяло. През годините Антов и Кирилов многократно са доказвали своите умения и професионализъм, като са съдийствали мачове от финалните фази на различни български и международни турнири по мини футбол, включително финалите на Eurocup 2023. Техният опит и компетентност са забелязани и оценени от организаторите на Европейското първенство.

"Нашите рефери традиционно имат най-голяма квота за международни турнири, което допълнително подчертава високото ниво на българското съдийство. Пожелаваме им успех и очакваме с нетърпение техните изяви на Европейското първенство по мини футбол в Сараево", написаха от Българската асоциация по мини футбол.