Старши треньорът на Берое Хосе Луис Ачиари обяви, че клубът е отправил оферта към трима български футболисти, които се състезават в Първа лига. Наставникът на заралии говори на старта на подготовката на тима. Той коментира трансферите в клуба и разкри дали звездата на отбора Себастиан Вия ще остане в тима.

„След две седмици почивка вече всички искаме да подновим тренировки. Запазихме 90 процента от футболистите от миналия сезон. Има играчи, чиито договори изтекоха и вече не са при нас. Започваме на пълни обороти. Франко Минго и Лучано Скуадроне ще се присъединят към подготовката на по-късен етап“, започна Ачиари и заяви, че подготовка с отбора започват и петима юноши.

Наставникът на заралии коментира и трансферите на клуба. Той обяви, че Вини Трибуле си тръгва от отбора, но в тима вече има две нови попълнения.

„Ръководството на клуба прави най-доброто, за да привлече качествени нови футболисти, за да може да сме конкурентноспособни в шампионата. Вини Трибуле си тръгна, но имаме двама нови футболисти. Това са Хуан Kарлос Пинеда, който играе по фланговете, и Алберто Салидо, чиято позиция е зад нападателя. Търсим още един офанзивен играч, един с по-дефанзивни качества и крайни защитници. Изпратили сме оферти за трима български футболисти, които се състезават в Първа лига. Надяваме се, че ще можем да ги привлeчем, за да имаме повече опции за състава“, заяви Ачиари.

Старши треньорът на Берое призна, че звездата на отбора Себастиан Вия трудно ще остане в отбора, защото към него има сериозен интерес от няколко клуба.

„Има няколко оферти за Себастиан Вия. В момента той е играч на Берое, защото все още има 2 години от своя договор, но трябва да сме реалисти. Той е футболист, който трудно ще остане при нас. Има голям интерес към него и в момента разглеждаме най-доброто предложение за него“, обясни Ачиари и изрази надежда, че през предстоящия сезон Берое ще постигне по-добри резултати.

„Запазихме основата на отбора от предишния сезон и гледаме да надграждаме. Опитът, който имаме, трябва да ни помогне да постигнем по-добри резултати през новия сезон. Може да направим още два или три приятелски мача. Имаме време да помислим, ако трябва да отидем за една седмица на лагер, но имаме добри условия, които да използваме и тук. Дано юношите да покажат качествата си и да докажат, че имат място в първия отбор и дори в титулярния състав на Берое. Аз съм треньор, който ще даде шанс на своите млади футболисти, ако играят по най-добрия начин“, каза още Хосе Луис Ачиари.