Сериозна промяна е настъпила в листата на съдиите, които ще ръководят в Първа лига през сезон 2024/25. От нея е изпаднал Ивайло Стоянов, известен с прякора си Сватбата. Петричанинът все още не е навършил възраст за край на кариерата. Той е на 43 години. Така Сватбата на този етап няма да свири мачове от елита. Няма го и в листата на Втора лига.

Последният му двубой в елита бе Пирин Бл – Хебър Пз (0:0) на 21 май.

През изминалата кампания Стоянов свири 11 срещи в Първа лига. Той бе и главен ВАР-съдия. Според запознати, за новия сезон той ще е само ВАР арбитър, където е международна категория и влиза в екипа на Георги Кабаков.

Не е ясна причината поради, която петричанинът е изпаднал от листата. Съдийската комисия бе тази, в която имаше най-много промени след последния Изпълком, които бяха инцирани от новия президент на централата Георги Иванов. Шефът на СК Давид Борбалан обаче остана, но има нови членове.

През сезон 2022/23 Ивайло Стоянов изтърпя сериозно наказание и близо 200 дни бе без наряд за Първа лига.

Списикът с ръководещите в елита съдии е от 24-ма, а този за втория ешелон включва 30 арбитри. В Първа лига отново е включена Християна Гутева, която дебютира на Крумовград – Левски от плейофите, в края на миналата кампания.

Снимка: БГНЕС