Френският нападател Грегори Акселрод, който в момента е на проби в ЦСКА, е измамник, който никога не е играл професионално футбол. Това твърдят фенове на Пари Сен Жермен в един от интернет форумите, където те коментират любимия си тим.

26-годишният футболен Остап Бендер обяви пред официалния сайт на ЦСКА, че е играл в ПСЖ, аржентинските Тигре и Ривър Плейт, което подтикнало фен на "армейците" да попита привържениците на френския тим за качествата на футболиста.

Феновете на парижани обаче обясняват, че това не е истински футболист, а любител, който сам си измисля историите, че е играл в определени тимове.

За по-голяма достоверност Акселрод качва различни видео материали, които снима с помощта на приятели. Освен това той създава сайтове и блогове, в които разказва за развитието на кариерата си.

Първоначално хората от форума решават, че темата е поредната шега на самия Акселрод, но после българският фен на ЦСКА показва линк към информация от България, че този човек наистина е на проби при "червените".

"Грег Акселрод е лъжец, манипулатор и със сигурност не е професионален футболист. Преди две или три години открихме неговия уебсайт, в който той твърдеше, че е играч на втория тим на ПСЖ и дори е капитан. Той си има специална страница, блог и дори се беше вкарал в "Уикипедия".

"В началото си мислехме, че това е шегаджия, който просто си прави майтап, но след време започнаха да се появяват негови истории как ходи на проби в различни  тимове. Тогава съвсем ясно стана, че този човек е измамник. Когато го изгонят от вашия тим, той ще започне да нарича себе си бивш играч на ПСЖ и ЦСКА", обяснява накратко ситуацията фен на парижани.

Проверка на Gol.bg потвърди, че повечето видеоматериали с участието на Акселрод са с доста съмнителна достоверност, а в личния си сайт пишман футболистът постоянно раздухва трансферни "новини" около себе си.

Акселрод се е превърнал в легенда за голяма част от привържениците на ПСЖ и те редовно се забавляват с историите на псевдофутболиста.

Феновете на ЦСКА също приеха куриоза откъм веселата му страна, като някои от тях дори заявиха, че Грег не лъже, като казва, че "е обличал фланелките на ПСЖ и Ривър Плейт". "Аз също съм обличал фланелки на различни отбори, не само на ЦСКА", шегува се привърженик в официалния форум на "армейците" в интернет.