Тони Де Анджело вкара гол и подаде за още един от трите попадения за Ню Йорк Рейнджърс в третата третина срещу Детройт. Вратарят Хенрик Лундквист застана на вратата на нюоркчани вместо българина Александър Георгиев и спаси 35 удара при крайното 5:1 над Червените криле. За Лундквист това е първи мач като титуляр от 10 дни насам.

Артьоми Панарин и Райън Сторм също добавиха по гол+пас, а Крис Крайдер и Грег Маккег бяха останалите голмайстори за четвъртата победа на Рейнджърс в последните шест мача.

Тимът бавно се придвижи с едно място в Столичната дивизия, където е 6-и с 13 точки. Детройт е на последното 8-о място в Атлантическата дивизия с 9 точки, а техният гол беше дело на Валтери Филпула в средата на втората третина за 1:3.

Сейнт Луис постигна шеста поредна победа, като се наложи с 5:2 над Едмънтън като гост. Блус остава на върха в Западната конференция с 25 точки, Едмънтън е зад тях с 22.

Алекс Пиетранджело вкара гол и подаде за още два, Джейдън Шварц, Робърт Томас, Тайлър Бозак и Иван Барбашев също се разписаха за шампионите от миналия сезон. Конър Макдейвид откри резултата за домакините от провинция Албърта още във 2:46 минута, а Зак Касиян намали на 2:3 в 11:02 минута на третата част.