Сребърната медалистка от Европейското първенство Боряна Калейн сподели след триумфа, че медалът е общ успех на целия екип, който работи с нея.

"Това не е само мой успех, той е на всички хора, които работят с мен. Сама никога не бих стигнала дотук. Всичко бе трудно, нямаше съчетание, преди което да не ми беше напрегнато, тъй като осъзнавах важността на това състезание. Аз обаче се справих с напрежението, успях да се концентрирам и резултатът е безкрайно добър", коментира Калейн.

"Да, аз си вярвам, че мога. Още не съм анализирала предишните дни и представянето ми там. Утре трябва да изляза и да играя по този начин, че даже и по-добре", добави тя.

"Опитах се да се абстрахирам от случващото се около мен. Опитах се да не виждам нищо, да не виждам оценки и по време на съчетанието да сме само аз и уредът. Нямах представа каква оценка ми трябва. Не съм следила нито моите оценки, нито тези на другите състезателки. До последно не знаех как вървя в класирането.

Молех се трудът ми да бъде оценен подобаващо и се радвам, че това се случи. Радвам се, че успях да взема този медал, но това е просто едно състезание. То е последното, на което всички най-силни държави се конкурираме и се радвам, че завърши по този начин, но се надявам да го повторя и на седми август, когато ми е най-важното състезание.

Надявам се и тогава да съм концентрирана както днес, пък каквото стане. Аз просто трябва да си свърша работата. Медалът е много ценен, но той не е само мой, а е плод на труда на целия екип, който работи с мен", каза още Калейн.