"Чудеса не може да се очакват, тъй като мандатът е изключително кратък. Нашата основна цел е да осигурим спокойствие и максимално добри условия на спортните федерации, така че да може безпрепятствено да протича техния състезателен и тренировъчен процес".

"Само след две години е олимпиадата в Париж", обяви Весела Лечева на пресконференция, на която тя представи екипа си и приоритетите в работата на Министерството на младежта и спорта по време на мандата на служебното правителство.

Нейни заместници ще бъдат Петър Георгиев, който ще отговаря за спорта, и Петър Бучков. Той пък ще се занимава с въпросите на младежта.

Петър Георгиев е роден в София. Завършва висшето си образование в Национална спортна академия „Васил Левски“ през 1983 г. Придобива образователна и научна степен доктор през 1999 г. и научна степен доктор на педагогическите науките през 2004 г. Трудовият му път преминава в МВР, като от 1992 г. до 2013 г. е началник на сектор „Приложна подготовка и ведомствения спорт”. До 15 юли 2022 г. е доцент в Академията на МВР. 

Притежава богат управленски опит в спортната сфера, като е бил изпълнителен директор на Обединен спортен клуб „Левски“ от 1995 до 1998 г., член на Управителния съвет на ФК „Левски-1914“ от 1995 до 1998 г., председател на Управителния съвет на ФК „Левски-Спартак“ от 2005 до 2007 г., от 2009 г. до 2013 г., член на Спортната асоциация на МВР, спортен мениджър в ПФК „Берое – Стара Загора” от 2014 г. до 2021 г. В различни периоди е член на експертния съвет към министъра в Министерството на физическото възпитание и спорта. Привличан е като преподавател в НСА „Васил Левски“ и Нов български университет. Автор и съавтор на монографии и учебни помагала, научни публикации, методически ръководства, учебни програми=

Петър Бучков е роден на 14 юни 1985 г. в София. Придобива бакалавърска степен по връзки с обществеността и магистърска степен по публична комуникация в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Завършва средното си образование в Първа английска езикова гимназия – София.

От 2012 година, в качеството си на председател на Младежка секция, а по-късно и като член на управителния съвет на Дружеството за Обединените нации в България, активно подпомага развитието на програмата „Български младежки делегати към ООН“, която е призната на национално и международно ниво за един от най-успешните примери за овластяване на младите хора и младежко включване на най-високо равнище. В рамките на мандата си на председател на Младежка секция (2012-2015 г.) е и делегат на организацията в Общото събрание на Националния младежки форум, като е въвлечен в мисията му за по-активно включване на младежите в процесите на вземане на решение и застъпничеството за по-ефективни младежки политики.

Придобива опит в държавната администрация като експерт в Министерството на външните работи на Република България в периода 2016-2018 г. През 2018 година е част от комуникационния екип на МВнР за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

От 2019 година е изпълнителен директор на Българската платформа за международно развитие.

"Основен приоритет ни е да сме в непрекъснат диалог с федерациите. За съжаление той е бил нарушен в последните месеци. Вече разговаряхме с десет от тях. Предстои да говорим и с останалите", обясни Весела Лечева.

Беше подчертано, че е важно финансовото обезпечаване на подготовката на всички спортисти, за да могат те да мислят само за спортния резултат.

"В нашата стратегия влизат не само броят на медалите, които се печелят от големи първенства, но и броят на децата, ангажирани със спорт. Също така физическото здраве на българските граждани Трябва да престанем да броим медалите", добави служебният министър.

Лечева си постави за цел и оценка на държавните спортни училища.