Световният шампион в тежка категория в бокса във версиите WBA, IBF,  IBO Александър Усик обяви кога ще окачи ръкавиците на пирона. По думите му той предвижда още максимум 3 мача на професионалния ринг, на който няма загуба.

„След реванша с Джошуа има най-много още три битки, които мога да бъда пик, три подготовки. Какви битки? С Фюри, с Канело, на НСК "Олимпийски" - и довиждане. Саул искаше да се боксира, но това ще бъде странна битка, за печелене на пари“, каза Усик в интервю за канала USYK17 в YouTube.

По-рано абсолютният световен шампион в супер средна категория Саул Алварес нарече Усик най-добрият боксьор на планетата. Усик победи с 2:1 съдийски гласа британския  претендент за титлите му Антъни Джошуа миналия месец.

След като победи Антъни в реванш, украинецът предизвика шампиона на WBC в тежка категория Тайсън Фюри на битка. „Циганският крал“ прие предизвикателството на украинеца, но боксовите им екипи не можаха да се разберат за датата на битката. Вместо това бе организирана „Битката на Британия“ между Фюри и Джошуа за декември тази година.

Представителят на Усик на свой ред заяви, че следващият противник на украинеца може да бъде американецът Дионтей Уайлдър. Украинецът призна, че в подготовката си за реванша с Ей Джей той е предвиждал и да падне в нокдаун.

„Както в първия, така и във втория двубой, имахме план да взема рунд, да направя 2-3 успешни комбинации в рунда и задължително да взема края - чук-чук-чук за 10 секунди. Ако, не дай Бог, имам нокдаун – не бързай да ставаш, остани на коляно, изчакай отброяването, възстановил си се и взимаш следващия рунд“, разказа Усик, цитиран от "Телеграф".