Един от най-успешните български рали състезатели Димитър Илиев е новият министър на младежта и спорта в кабинета, оглавяван от акад. Николай Денков. Днес кабинетът Денков-Габриел бе гласуван в Народното събрание. Илиев заменя на поста Весела Лечева.

Илиев бе част от екипа на лидера на Продължаваме промяната Кирил Петков по времето на неговия кабинет. През миналия април той влезе в екипа на Петков и стана заместник-председател на Държавната агенция Безопасност на пътищата към Министерски съвет.

Димитър Илиев има магистърска степен по автомобилен и мотоциклетен спорт в НСА „Васил Левски“ – София, като придобива научна степен доктор и научна степен доцент в същата област. Дълги години Димитър Илиев работи като преподавател в спортната академия. Той е председател и основател на Асоциацията на действащите автомобилни състезатели. Многократно е бил Рали шампион на България. Има няколко престижни класирания на европейски и световни шампионати по рали.

Повече от 14 години работи в сферата на безопасността на движението. Основател на Академия за безопасно шофиране, в която всяка година курсисти преминават теоретично и практично обучение за повишаване на тяхната квалификация и умения. Заемал е редица обществени позиции и инициативи за повишаване на информираността на хората по проблемите на пътната безопасност и превенция на инцидентите на пътя.