Атлетико Мадрид постигна класическа победа с 3:0 над Валенсия и се върна на четвърто място в Примера дивисион. 

Антоан Гризман се разписа на два пъти, за да увеличи сметката си за сезона на 20 попадения и столичани подобриха актива си на 49 точки, с една повече от Реал Сосиедад. 

Дюшекчиите не срещнаха никакъв отпор от Валенсия и постигнаха комфортен успех. Прилепите са 13-и с 29 точки, но и са далеч от опасната зона. 

Гризман откри още в 10-ата минута, когато се възползва от подаване на Коке, след което Атлетико продължи да доминира и да създава положения. Второто попадение обаче падна малко след паузата, когато удар на Кевин Гамейро бе отклонен от Мангала и Диего Алвес не успя да се намеси. 

Гризман пропусна сам срещу вратаря няколко минути след това, но в 83-ата минута реализира второто си попадение в двубоя, след като реагира най-бързо при една ситуация и преодоля Алвес, за да оформи крайното 3:0.   

Победата бе първа за Атлетико след като в предишните си два мача отборът спечели само точка и окончателно загуби шансове за титлата. Валенсия пък регистрира четвърто поредно гостуване в Лигата без успех, като загуби 3 от тези мачове.