Суперзвездата на Аржентина Лионел Меси обвини съдията за загубата от Бразилия с 0:2, която остави тима му без финал на Копа Америка. 

Според него еквадорецът Самбрано определено е подкрепял домакините, а освен това намеси и континенталната асоциация. 

„Това не може да продължава и се надявам КОНМЕБОЛ да вземе мерки, но Бразилия  контролира всичко и ще бъде много трудно. През целия мач съдията им помагаше и всички спорни ситуации бяха отсъдени за тях“ изригна Меси. 

„Не може през целия турнир да дават дузпи непрекъснато, а сега при две ключови  ситуации дори не погледнаха ВАР. Все пак обаче сме в Бразилия и в момента явно те имат най-голямо влияние. Това не е оправдание, но е реалност и трябва да се каже“ добави той. 

„Определено смятам, че не ни дадоха 2 дузпи, които щяха да променят много неща. Въпреки това мисля, че за Аржентина предстои светло бъдеще, но е нужно време. Имаме качества, за да продължим да се развиваме и това се видя. Положихме големи усилия, борихме се и играхме добре. Със сигурност не бяха по-добри от нас. Вкараха с два точни удара, докато ние пропуснахме своите положения. Аз обаче съм оптимист за момчетата и отбора“  каза още Меси.