Германският Лайпциг продължава да пише история в Шампионската лига, след като победи у дома в реванша от 1/8-финалите Тотнъм с 3:0 и с общ резултат от 4:0 се класира за следващата 1/4-финална фаза на турнира, на богатите.

Това е и първо класиране в тази фаза на немския тим, който продължава да чупи рекорди. С общ резултат от 4:0 германците продължават напред.

И двете попадения в срещата бяха дело на Сабитцер, който откри резултата още в 10-ата минута, след като с удар по земя от дъгата изненада неприятно противниковия страж.

В 21-ата минута той засече с глава на близката греда центриране на Анхелиньо и удвои преднината на своя тим, като по този начин предреши и крайния изход от развръзката.

В 87-ата минута с удар около точката на дузпата Форсберг оформи крайния резултат.

В другия 1/8-финален мач, който се игра днес, Аталанта обърна и победи Валенсия след 4:3 в спиращо дъха зрелище на "Местая"

Италианците продължават напред след общ резултат от двата мача 8:4.

Иличич откри още в 3-ата минута след дузпа, а в 21-ата Гамейро се възползва от грешка на противниковата отбрана и изравни.

Бергамци обаче стигнаха до нов аванс отново чрез Иличич, който пак бе точен от дузпа в 43-ата минута.

С втория си гол в мача, в 51-ата минута, Гамейро изравни на 2:2, засичайки с глава центриране на Торес.

Феран направи обрата пълен в 67-ата минута и Валенсия поведе с 3:2 с прекрасен прехвърлящ удар. С гол на Иличич, който заби хеттрик, в 71-ата минута обаче гостите изравниха.

В 82-ата минута с четвъртия си гол в мача словенецът Иличич донесе успеха на Аталанта