Валенсия официално има нов треньор, след като снощи Хави Грасиа бе потвърден за наставник на Прилепите. Бившият мениджър на Уотфорд подписа договор за 2 години. 

Той изведе Стършелите до 11-о място във Висшата лига през сезон 2018-19, както и до финал за ФА Къп, но през следващата кампания тимът започна лошо, Грасиа бе уволнен, а отборът така и не успя да се възстанови и в крайна сметка изпадна. 

При Валенсия ситуацията също не бе розова, след като тимът се раздели с Марселиньо и Алберт Селадес през наскоро приключилия сезон и в крайна сметка приключи на 9-о място под ръководството на Воро. 

Целта на Грасиа, който е бил  начело на Малага и Кадис, ще бъде да върне Валенсия в Шампионската лига, но и да развие младите играчи в отбора и да ги превърне в ключови фигури на „Местая“. 

„Много се говори за добър и атрактивен футбол, но успехът на един отбор зависи силно от точния баланс и ние ще го потърсим с отбора, който имаме. Вярвам, че талантът, с който разполагаме, ще ни по могне да постигнем целите си“ заяви Грасиа в специално видео-обръщение. 

В Испания твърдят, че Валенсия едва ли ще разполага с много пари за нови играчи и за да може новият треньор да има бюджет за нови футболисти, клубът ще трябва да продаде младия Феран Торес, който е искан от Манчестър Сити.