Серхио Рамос щеше да бие и трета дузпа, ако бяхме получили. Това обяви селекционерът на Испания Луис Енрике след 1:1 в Швейцария снощи. 

Защитникът се провали неочаквано от бялата точка и при двата си опита и иберийците трябваше да разчитат на късен гол от резервата Жерард Морено от съмнително положение за засада, за да се спасят от загуба. 

Рамос бе вкарал предишните си 25 наказателни удара, но този път изпълни доста небрежно и превърна в герой вратаря на домакините Ян Зомер, който спаси и двата му опита. 

„По отношение на дузпите Серхио е сред най-добрите и ако имахме трети наказателен удар, той отново щеше да изпълни. Щеше да е смешно да бие друг, защото той е изпуснал един или два пъти. Имаме списък с изпълнителите и Серхио Рамос е на неговия връх“ заяви Енрике. 

Защитникът записа 177-и мач с националния екип и изпревари постижението на Джанлуиджи Буфон. Иначе с равенството Испания се смъкна на второ място в групата и в последния си мач се нуждае от победа над лидера Германия, за да завърши на върха.