Атлетико Мадрид дръпна на 6 точки пред Барселона, след като спечели трудно с 2:1 срещу Атлетик Билбао отложения сблъсък, който имаше. Така хората на Чоло Симеоне имат 62 точки, докато Барса е с 56, а Реал е с 54. 

Преди няколко кръга авансът на Дюшекчиите бе два пъти по-голям, но след някои лоши резултати отборът загуби голяма част от преднината си и затова успехът е изключително важен. 

Икер Муниаин даде аванс на баските в 21-ата минута след прецизен удар и отлична асистенция на Иняки Уилямс и това стресна домакините, които не се справяха никак добре. 

Ключовият момент бе в добавеното време на първата част, когато след центриране на Тома Лемар Маркос Йоренте стреля с глава, получи се рикошет и домакините изравниха. 

Малко след почивката Нунес събори Луис Суарес в наказателното поле и уругваецът превърна отсъдената дузпа в гол. До края столичани успяха да затворят мача, въпреки че в добаването време Нунес стреля с глава право в Облак и така да вземат важните 3 точки. Поражението остави баските на 8-а позиция с 33 точки.