Испания стъпи накриво още на старта на световните квалификации, след като направи само 1:1 срещу Гърция в Гранада в мач от група В.

Както се очакваше домакините имаха сериозно предимство, но им липсваше прецизност в предни позиции, както и достатъчно острота. 

Все пак Алваро Мората ги изведе напред, но това не се оказа достатъчно. Гърците очаквано се бранеха почти през цялото време, но дочакаха своя момент и стигнаха до гол от дузпа, който им донесе и скъпоценната точка. 

Двубоят започна с пробив на Феран Торес, който от аутлинията върна топката пред вратата и Дани Олмо засече с глава, но над целта. Домакините имаха инициативата, но в следващите минути не успяха да стигнат до добри положения. 

Все пак в 14-ата минута Коке получи възможност да стреля от добра позиция, но ударът му бе блокиран, а при добавката Зека отклони топката в корнер. Атаките на иберийците продължаваха да не бъдат достатъчно остри, но убедителното притежание на топката им даваше спокойствие. 

Класата на домакините също бе налице и в 32-ата минута Дани Олмо получи топката отляво, влезе навътре и от границата на наказателното поле стреля силно, в напречната греда. Само секунди след тази ситуация домакините поведоха. 

Коке отне топката в централния кръг, след което даде отлично подаване зад защитата на гостите, като изведе Алваро Мората. Нападателят овладя топката на гърди, след което стреля безкомпромисно и даде аванс на Испания. Това бе първият точен удар за домакините. 

До почивката не се случи нещо особено и паузата дойде при преднина за Ла Фурия, докато гърците не направиха нищо особено в предни позиции. 

След паузата мачът стана малко по-отворен, след като гърците опитаха да действат по-нападателно. Мората стреля неточно за домакините в 50-ата минута, след което гостите получиха дузпа. Резервата Иниго Мартинес събори Зека и Бакасетас изравни с мощен удар в средата на вратата и под гредата. 
    
Испанците веднага опитаха да реагират, но им липсваше прецизност в нападение. Луис Енрике направи бързи 4 смени в опит да промени нещата, но времето течеше в полза на Гърция. 

Мората не затрудни вратаря Влаходимос с удара си преди в 76-ата минута Хосе Гая да се измъкне зад защитата на съперника и да потърси Оярсабал, който бе на път да вкара, но в последния момент Цимикас се намеси отлично. 

Последваха още атаки на домакините, но те бяха твърде еднообразни, а добре подредената защита на съперника се справяше с опасностите. Центриранията не носеха нищо, а дълбоко в добавеното време, когато Йоренте получи шанс да стреля, Цавелас отклони и в крайна сметка двубоят завърши без победител. 

Испания – Гърция    1:1
    
1:0 Мората 33
1:1 Бакасетас 56 дузпа

Испания: Унай Симон, Гарсия, Рамос (46 Иниго Мартинес), Гая, Каналес (65 Хил), Йоренте, Родриго, Коке (72 Тиаго), Дани Олмо (65 Педри), Феран Торес (72 Оярсабал), Мората
Гърция: Влаходимос, Михалис, Бакакис, Пападопулос, Цавелас, Цимикас (78 Кириакопулос), Мандалос (46 Циолис), Зека, Бухалакис, Лимниос (46 Сиопис), Масурас (65 Фуртунис), Бакасетас (78 Якумакис)