Атлетико Мадрид обърна Валенсия от 0:2 до 3:2 в луд мач на своя „Уанда Метрополитано” след два гола след 90-ата минута в мач от 22-ия кръг на Ла Лига.

Столичани изоставаха с два гола на почивката, след като първо Юнус Муса завърши отлична контраатака за Прилепите със силен удар, а малко преди паузата се разписа и Уго Дуро, за да удвои преднината. 

След подновяването на играта Дюшекчиите се активизираха и резервата Матеуш Куня върна интригата с попадение в 64-ата минута след корнер. Въпреки това домакините така и не успяваха да стигнат до нов гол и бяха на път да загубят. 

Натискът им стана сериозен в последните минути и в 91-ата удар на Луис Суарес бе спасен, но Анхел Кореа бе на точното място, за да отбележи при добавката за 2:2, а Диего Симеоне полудя края страничната линия. 

Това обаче не бе всичко. Скоро след подновяването на играта Куня опита удар, но се получи подаване и защитникът Марио Ермосо реализира. ВАР прегледа ситуацията за засада, но такава нямаше и Атлетико се докопа до триумфа, въпреки че след това се изиграха още 5-6 минути. 

Така шампионите събраха 36 точки, за да останат 4-и, на 4 от третия Бетис и на цели 13 от лидера Реал Мадрид. Валенсия може да съжалява, че остана с празни ръце от двубоя, като тимът е 9-и с 29 точки.