Селекционерът на националния отбор на Испания Луис Енрике обяви списък от 25 футболисти, на които ще разчита за предстоящите в края на месеца мачове с Швейцария и Португалия от Лигата на нациите.

Сред повиканите има куп изненадващи имена, което обаче не бе неочаквано за пресата в Испания, въпреки че световното първенство в Катар започва след само два месеца. Луис Енрике ще даде шанс с червената фланелка на 20-годишното крило на Атлетик Билбао Нико Уилямс, 22-годишния халф на Валенсия Уго Гиямон, както и на нападателя на Бетис Борха Иглесиас. Тримата имат общо два мача за "Ла Фурия", като и двата са на сметката Гиямон, предава БТА. Вратарите на Брайтън Роберт Санчес и Брентфорд Давид Рая също са сред повиканите.

Изненадващо обаче в групата за предстоящите мачове не бяха взети Давид де Хеа (Манчестър Юнайтед), Серхио Рамос (Пари Сен Жермен), Ансу Фати и Маркос Алонсо (Барселона), Тиаго Алкантара (Ливърпул), Иниго Мартинес (Атлетик Билбао) и Раул де Томас (Райо Валекано).

Една от най-изненадващите повиквателни пък е за опитния бранител на Барселона Жорди Алба, който в момента е трети в избора за ляв защитник в Барселона след Маркос Алонсо и Aлехандро Балде.

Испания е лидер в група 2 на Лига "А" на Лигата на нациите с 8 точки от четири мача, с точка повече от Швейцария, с четири пред Чехия и с пет пред Швейцария.

Снимка: БГНЕС