Както се очакваше Давид Силва обяви края на кариерата си, след тежката контузия в коляното, която получи на тренировка миналата седмица. 

Халфът на Реал Сосиедад планираше да играе и през следващия сезон, но заради увреждане на връзките на лявото коляно реши да окачи бутонките по-рано. Той обяви края в емоционално видео-обръщение в клубния сайт. 

Силва приключва на 37 години. Той се наслади на забележителна кариера, най-добрите години от която преминаха в Манчестър Сити. Той бе част от най-големите успехи на испанския национален отбор – спечелените 2 европейски титли през 2008 и 2012 и световната между тях през 2010. 

„Бихме искали краят да бъде различен, но понякога спортът носи такива нежелани моменти. Магьосникът няма повече да облече екипа на Реал, но този забележителен футболист, който ни помогна да достигнем до друго ниво, винаги ще бъде помнен. Благодарим ти за Всичко, Магьоснико!” пише в сайта на Сосиедад. 

„Сбогуваме се с легенда на испанския футбол” отбелязва вестник „Марка”, като изданието отчита, че Силва приключва със 124 гола и 154 асистенции в 784 мача. Той печели общо 19 отличия на клубно и национално ниво, като за Ла Фурия има 125 участия и 35 попадения в тях.