Испания удари Кипър с 3:1 в протоколна европейска квалификация, след като вече се класира за шампионата на Стария континент.

Ла Фурия включи на бърза предавка още от самото начало и до първата третина  имаше класически аванс.

Перлата на Барселона Ламин Ямал откри резултата още в петата минута, а след това само в рамките на седем минути Микел Оярсабал съсипа островитяните. Звездата на Реал Сосиедад първо вкара след подаване на Грималдо, а малко по-късно асистира за попадението на стрелеца на Реал Мадрид Хоселу.

Гостите имаха цели 9 голови възможности за първите 45 минути, срещу само една за домакините, които буквално не можеха да пипнат топката и я владееха едва в 18% от времето.

На почивката и двамата селекционери направиха по три промени, което видимо се отрази на нивото на мача. Гостите видимо спряха да се напрягат и четвърт час преди края на редовното време резервата Костас Пилеас вкара почетен гол за кипърци, които бяха малко по-дейни в сравнение с първата част.

Така кръг преди края на цикъла Испания е на върха с 18 точки, с три повече от Шотландия (загуба с 1:2 в Грузия днес), която също се класира на Евро 2024. Кипър е на дъното без спечелена точка.