Реал Мадрид спечели с лекота с 3:0 като гост на Кадис в среща от 14-ия кръг на Ла Лига и окупира върха в класирането. Хората на Карло Анчелоти регистрираха 8-ми пореден мач в шампионата без поражение, въпреки увеличаващите се кадрови проблеми в тима..

В герой за „кралете“ се превърна Родриго, който заби две попадения и асистира за гола на завърналия се в игра Джуд Белингам. Бразилецът откри резултата със страхотен шут в 14-ата минута, след това удвои в 64-ата минута, за да асистира на англичанина в 73-ата минута.

Любопитното е, че Родриго по план трябваше да остане на резервната скамейка, защото имаше проблеми през седмицата. В последния момент обаче се наложи той да излезе като титуляр, защото на загрявката Брахим Диас получи стомашни проблеми.

Така Реал Мадрид събра актив от 35 точки и се озова на първото място в класирането. Кадис остава на 16-ата позиция с 10 пункта.

Хората на Татко Карло започнаха по-активно, но не успяха да открият резултата още в 3-ата минута, след като вратарят Ледесма се справи със ситуацията. В следващите минути и домакините се поокопитиха и тръгнаха смело напред. Те изпуснаха три отлични възможности до 13-ата минута, пропилени от Хави Ернандес, Крис Рамос и Наваро.

Така се стигна до 14-ата минута, когато Родриго откри резултата със страхотен гол. Той заби топката в горния ляв ъгъл на Ледесме след шут от около 17-18 м – 0:1.

Джуд Белингам, който бе извън терена през последните 20 дни, профука шанс да удвои в 37-ата минута. След това на два пъти Лунин спаси гостите след удари на Рожер.

След антракта класата на „кралете“ продължи да си казва думата. В 54-ата минута Родриго направи пропуск, биейки в аут след отличен рейд на Белингам

Логичното обаче се случи в 64-ата минута. Тогава Федерико Валверде започна бърза контраатака, след което намери Родриго, който реализира за 0:2.

Кралете" продължиха да държат инициативата и само малшансът попречи на Лука Модрич да отбележи в 73-ата минута. Хърватинът шутира силно, но топката срещна дясната греда на Ледесма.

Секунди по-късно обаче Реал Мадрид поведе с 3:0. Джуд Белингам се разписа с премерен шут по земя в далечния ъгъл, след като бе изведен от Родриго. Домакините изразиха претенции за нарушение на Тони Кроос в хода на атаката, но съдиите не сметнаха, че действията му са достатъчни за отмяна на попадението.

До края домакините нямаха сили поне за почетен гол и Реал си тръгна заслужено с трите точки.

Кадис – Реал Мадрид 0:3

Голмайстори: 0:1 - Родриго (14),  0:2 - Родриго (64), 0:3 – Джуд Белингам (73)

Кадис: Ледесма, Салдуа, Чуст, Х. Хименес, Ернандес, Наваро, Фернандес, Алкарас, Пирес, Рамос, Рожер

Реал Мадрид: Лунин, Карвахал, Начо, Рюдигер, Менди, Кроос, Модрич, Валверде, Белингам, Родриго, Хоселу