Астън Вила поднесе ново разочарование на привържениците си, след като не успя да победи и четвъртодивизионния Уикъмб в третия кръг на ФА Къп и след 1:1 мачът ще се преиграва на „Вила Парк” след десетина дни. 

Закъсалия във Висшата лига отбор от Бирмингам, който има само един успех в елита, за последен път спечели в турнира за купата на Лигата на 22 септември, като от началото на сезона победите са само 3 в 24 срещи. 

Елитният тим все пак имаше известно предимство през първата част и в 22-ата минута поведе, след като Карлес Хил проби в наказателното поле и подаде към Мика Ричардс, който по диагонала прати топката в далечния ъгъл. Аарън Пиер имаше шанс да изравни малко преди паузата, когато след корнер стреля над целта. 

След паузата обаче домакините, които са 6-и в Лига 2, се подобриха и в 50-ата минута спечелиха дузпа, макар и спорна. Ашли Уестууд закъсня при едно единоборство и атакува с ръка и крак Мат Блумфийлд във въздуха. От друга страна съперникът му вече бе играл с топката с глава. 

Така или иначе решението на съдията бе дузпа, която Джейкъбсън вкара. Малко след това едва не се стигна до пълен обрат, след като диагонален шут от въздуха на Сам Ууд бе избит пред голлинията от Жорес Окоре. В края Вила натисна, но така и не стигна до нов гол, като при най-добрата ситуация след удар на Гестед и рикошет топката се отби от гредата.