Франческо Гуидолин остава мениджър на Суонси Сити през следващите два сезона, след като се разбра с ръководството за новия си договор. Информацията първоначално бе разпространена от „Скай Спортс”, като медията се позова на свои източници, а след това и потвърдена от клуба.

"Радостен съм да съобщя, че постигнахме споразумение с Франческо Гуидолин да остане при нас през следващите две години. Той напълно заслужава шанса  да продължи да работи, след като измъкна отбора, който бе попаднал в трудно положение" заяви президентът Хю Дженкинс. 

Специалистът пристигна на „Либърти” през януари, когато отборът бе само на 2 точки от зоната на изпадащите, но успя бързо да го стабилизира и да го изкачи до отличното 11-о място, което съставът заема в момента. Балансът му е 7 победи и 3 равенства от 15 мача до момента. 

Гуидолин е получил сериозна подкрепа от футболистите и фенове, което също е накарало ръководството да го задържи като мениджър. 

„В крайна сметка шефовете ще решат, но се вижда, че нещата с него определено се получават. Играем добре, преодоляхме трудностите и определено се подобрихме” коментира вратарят Лукаш Фабиански след победата над Уест Хям с 4:1 през уикенда. 

Суонси ще има отношение към битката за Топ 4, тъй като в неделя ще приеме Манчестър Сити и при победа почти сигурно ще остави гражданите извън четворката за сметка на градския съперник Юнайтед.