След Нюкасъл и друг изпаднал тим от елита - Астън Вила загуби първия си мач в Чемпиъншип, след като загуби с 0:1 при визитата си на Шефилд Уензди. Мачът бе първи за състава извън елита от 1988-а година. 

Двубоят бе официален дебют на Роберто ди Матео начело на тима и до почивката той видя доста посредствено представяне от своя отбор, който не създаде кой знае какви ситуации. 

След паузата нещата се промениха и мачът стана двуостър. Кукумявките обаче продължиха да бъдат опасни и Фернандо Форестиери накара новия вратар на Вила – Голини да спасява негов удар. 

Гостите отговориха с удар с глава на Руди Гестед, който бе спасен и изстрел много близо до целта на Ашли Уестууд. Леандро Бакуна също получи възможност, но не успя да я използва, а в 75-ата минута купеният за 12 милиона паунда Рос Маккормак пропусна сам срещу вратаря, след като се забави и удара му бе блокиран. 

В последните петнайсетина минути домакините се активизираха и това им донесе успех, макар и след грешка на съперника. В 85-ата минута вратарят Голини изчисти лошо, след което и Томи Елфик не се ориентира. Получи се рикошет, след който Форестиери се измъкна сам срещу вратаря и нямаше проблеми да го преодолее и да донесе успеха на своя тим.