Два или три клуба в света могат да накарат Риад Марез да напусне Лестър, призна самият футболист. 

Алжирецът направи страхотен минал сезон и помогна на Лисиците да спечелят сензационна титла, което естествено доведе до сериозен интерес към него. Арсенал се считаше за основен претендент за подписа му, но така и не се стигна до оферта и поне засега той остава при шампионите, но не е ясно докога. 

„Когато някой бразилец излезе на сцената, докато се усетиш той е купен от Реал Мадрид. За останалите подобен трансфер е малко по-труден и ние просто трябва да правим повече неща“ сподели играчът, който бе свързван и с Барселона, пред „Франс Футбол“. 

„Английската лига е страхотна и аз искам да остана в нея колкото мога по-дълго. Има обаче два или три клуба в света, които когато те поискат, няма как да не се замислиш, ако разбирате какво имам предвид“ добави Марез, който знае, че Лестър едва ли ще спечели отново титлата. 

„Знаем, че Лестър няма да стане отново шампион. Не сме все пак Манчестър Юнайтед или Челси. Целта ни е обаче да бъдем част от групата на солидните отбори в Лигата. Хората очакват от нас големи неща и ние трябва да бъдем на ниво, защото никой няма да ни даде нищо даром“ каза още той.