Саутхемптът спечели дербито на южния бряг, след като спечели визитата си на Борнемут с 3:1. Портсмут е големият съперник на Светците в исторически план, но след проблемите на Помпи през последните години Черешките поддържат интригата. 

Те обаче не успяха да стигнат до успеха и остават с 21 точки в средата на класирането, като редуват победи със загуби напоследък. Саутхемптън спечели за трети път в последните си 5 двубоя и с 24 точки вече е седми. 

Всичко започна отлично за домакините, които поведоха още в 6-ата минута. Нейтън Аке се промъкна между двама съперници при едно центриране на Уилшър и отбеляза на далечната греда. 

Много бързо обаче гостите изравниха. В 14-ата минута левият защитник Райън Бъртранд се включи напред, измъкна се от Смит, след което преодоля и Франсис, след което стреля фантастично покрай Боруц. 

Двубоят продължи да бъде интересен с атаки и към двете врати, преди след почивката гостите да стигнат до успеха благодарение на нападателя си Джей Родригес. 

Софиан Буфал даде отличен пас с пета към Стивън Дейвис, който проби в наказателното поле и намери свободния Родригес на границата на вратарското поле и за нападателя нямаше проблем да отбележи. 

Усилията на домакините след това не се увенчаха с успех и в 85-ата минута Родригес реши всичко, който отбеляза с фантастичен удар в гордия десен ъгъл и гарантира успеха на Саутхемптън.