Шампонът на Англия Лестър отпадна от турнира за купата на Англия, след като претърпя поражение с 0:1 като гост на лондонския Милуол.

Третодивизионният тим игра почти цяло второ полувреме с 10 човека, след като в 52-рата минута Джейк Купър получи втори жълт картон и бе изгонен от игра.

Срещата отиваше към преиграване, но в 90-ата минута Шон Къмингс реализира единствения гол.

Клаудио Раниери беше заложил на играчи, които почти не попадат в сметките в двубоите от първенството, докато за Милуол това бе трети пореден скалп на тим от Висшата лига след тези на Борнемут и Уотфорд.

Вторият в класирането на Висшата лига Манчестър Сити не успя да победи като гост втородивизионния Хъдърсфийлд. Срещата завърши 0:0.

Срещата бе доста скучна, а чистите голови положения почти липсваха.

В средатата на първата част гол на домакините правилно бе отменен заради засада, докато през втората част Нолито пропусна най-чистото положение за "гражданите", след като с удар от десетина метра не намери рамката на вратата.

Така двата тима ще преиграват на "Етихад", за да определят класиралия се за четвъртфиналите.

В най-резултатния мач до този момент Мидълзбро победи с 3:2 третодивизионния Оксфорд Юнайтед.

Грант Лийдбитър от дузпа и Руди Гестед дадоха аванс от 2:0 на Боро след 34 минути игра, но с два гола в рамките на 120 секунди в средата на второто полувреме на Крис Макгуайър и Антонио Мартинес Оксфорд стигна до равенството.

Четири минути преди края на срещата обаче Кристиан Стуани донесе победата на домакините, реализирайки след пас на Алваро Негредо.

По този начин Мидълзбро стана първият тим от Висшата лига, който се класира за четвъртфиналите на турнира. Другите два тима, сигурни за предстоящия етап, са третодивизионният Милуол и петодивизионният Линкълн Сити