Тотнъм най-после е на път да привлече футболист през това лято, след като според „Скай Спортс“ се е разбрал с Аякс за Дейвинсон Санчес. 

Според медията оферта на Шпорите от солидните 40 милиона паунда за централния защитник е била приета и скоро сделката ще стане факт официално. Така играчът, който бе избран за №1 на холандците за миналия сезон и интерес към него имаше от Барселона и Интер, ще пристигне в Северен Лондон. 

От Аякс първоначално нямаха намерение да се разделят с колумбиеца, след като той бе част от състава само за една година, но офертата на Тотнъм явно се е оказала твърде добра, за да бъде отхвърлена. 

Маурисио Почетино иска да подсили средата на отбраната, където разполага с Тоби Алдервайрелд, Ян Вертонген и с универсалния Ерик Дайър и счита, че ако конкуренцията бъде повишена това ще бъде само от полза на отбора. 

Прогресът на Санчес явно наистина е много сериозен, но все пак остава да се види дали много голямата сума отделена за него ще се окаже добре похарчена от лондончани.