26-годишният нападател на Борнемут Калъм Уилсън, който има шест гола във Висшата лига от началото на сезона, получи първа повиквателна за националния отбор на Англия. Селекционерът Гарет Саутгейт го включи в състава за контролата със САЩ и двубоя от Лигата на нациите срещу Хърватия. 

Уейн Рууни ще изиграе своя 120-ия си мач за "трите лъва". Той ще вземе участие в проверката срещу САЩ, като това ще бъде негов своеобразен бенефис.

"Калум е нападател, с когото сме работили за кратко с Under 21, така че знаем много за него. Той е бил замесен или е отбелязал голям брой голове през този сезон, така че това е добра възможност за нас да го погледнем и да видим как се вписва в това, което правим, за да се почувства работа на високо ниво", заяви Гарет Саутгейт.

"Постоянно се водят дискусии, откакто Уейн се оттегли. Трябва да се отдаде почит на него и на кариерата му за Англия. Разговорите започнаха преди 12 месеца. Бях много щастлив, че бенефиса ще е преди Световното първенство, но Уейн не искаше да разконцентрира отбора по онова време, така че сега имаме възможността да му се отблагодарим", допълни селекционерът.