Треньорът на Тотнъм Маурисио Почетино бе бесен на системата за видеоповторение, след като Манчестър Сити получи дузпа рано в мача снощи. 

Съдията преразгледа ситуацията и прецени, че ръката на Дани Роуз е в неестествена позиция, въпреки че защитникът опитваше да я прибере. Серхио Агуеро пропусна от бялата точка и Шпорите биха с 1:0, но Почетино не спести коментарите си след мача, особено след като за подобна ситуация Порто не получи дузпа срещу Ливърпул. 

Участвайте в играта ни с прогнози в Шампионска лига и печелете награди!

„Очевидно ще започнем да гледам друг спорт, а не футбола, с който израснахме. Днес за пореден път се видя, че има още много неща, които трябва да се направят, за да бъде системата ефективна“ заяви Почетино. 

„Има твърде много положения, за които не е ясно дали ще има намеса на ВАР или не, което не е добре. Технически има игра с ръка, но все още не сме наясно с протокола и има много въпроси. Просто духът на играта ще се промени и аз определено съм притеснен. Трябва да се изяснят още много неща“ добави той. 

Мнозина във футбола са недоволни от това, че въпреки въвеждането на системата, остават много ситуации, които подлежат на тълкуване и преценка от съдията, което води и множество спорове.